Circuitul apei in corpul uman
  Non Stop - Filtre apa Georom Instal
Salut, aici îți poți crea un cont nou sau te poți autentifica.
 • Securizarea tranzactiilor

  cumparaturi 100% sigure

 • Curierat rapid

  livrare din stoc

 • Comanda telefonic!

  +4 0746 468 293

 • Pentru siguranta ta

  plata la livrare

Coş de cumpărături
0 produs(e) - 0Lei
Coşul tău este gol!

Circuitul apei in corpul uman

Circuitul apei in corpul uman

Circuitul apei in corpul uman

Corpul uman este alcatuit in proportie de 70% din apa cu aproximativ 60 de trilioane de celule imersate in aceasta apa.Apa pe care o persoana o bea zilnic circula prin: gura,stomac,intestine,ficat,inima,in sange,in celule,inapoi in sange,rinichi si este eliminata.

In circuitul ei prin corpul uman apa hidrateaza celulele,imbunatateste metabolismul,realizeaza circulatia fluida a sangelui si limfei,ajuta la digestia nutrientilor.

Cu peste 60 de trilioane de celule in organism ,inima este singura care furnizeaza sange pentru toate aceste celule.Sangele circula si strabate toate vasele sanguine din corp in 20 de secunde si furnizeaza nutrienti celor 60 de trilioane de celule.Lungimea vaselor de sange din organism insumeaza de 4 ori circuferinta Pamantului . Oamenii de stiinta au emis urmatorul calcul: pentru ca sangle sa strabata in 20 de secunde toate vasele sanguine ar fi necesara o presiune de 176 bari .

Inima ,muschiul cardiatic nu detine o astfel de putere care sa exercite o asemenea presiune!

Responsabile pentru realizarea acestui circuit al sangelui in organism in numai 20 de secunde sunt mai degraba proprietatile particulare ale apei decit utilizarea unei pompe cardiace.

Heliul in forma lichida existent la temperaturi foarte joase prezinta particularitatea ca este super-fluid si poate sa strabata orice suprafata .Valoarea caldurii specifice este foarte ridicata atunci cind isi transforma starea de agregare din lichid in gaz.Acest fenomen este similar cu calitatile particulare inexplicabile ale apei responsabile de circuitul in 20 secunde (actiune capilara).

Celula si Apa

 Celula este unitatea de baza a organismului uman ,structura de baza cu functie vitala pentru organism.Celule sunt alcatuite din membrane celulare separate de organitele din ele,nucleul cu elementele genetice si protoplasma ce umple organitele si celulele.In detaliu celula este alcatuita din molecule si atomi.Spre exemplu,membrana celulara este formata din doua straturi si fosfolipide.Este una din cele mai complexe lipide,contine in molecula ester fosforos si de fosfat.

ADN-ul care este recunoscut pentru elementele sale genetice are o structura de legaturi in spirala cu zahar si acid fosforic.Fiecare zahar are o legatura functionala cu o baza numita nucleotida.Bazele impreuna cu o portiune comuna formata dintr-un zahar(dezoxiriboza) si un grup fosfat formeaza scheletul celor doua laturi ale ADN-ului.

Fluidele din organism sunt impartite in doua categorii fluide intercelulare si extracelulare.Dintre fluidele interstitiale ,unele circula prin vene iar altele prin celulele venoase.Alte fluide sunt in sucurile digestive,fluide de legatura ,in pleura si cerebrospinale.


0 Comentarii la "Circuitul apei in corpul uman"

Comenteaza

Nume:


Comentariu: Nota: HTML nu poate fi tradus!

Introdu textul de mai jos: