Parametri de potabilitate ai apei de consum
  Non Stop - Filtre apa Georom Instal
Salut, aici îți poți crea un cont nou sau te poți autentifica.
 • Securizarea tranzactiilor

  cumparaturi 100% sigure

 • Curierat rapid

  livrare din stoc

 • Comanda telefonic!

  +4 0746 468 293

 • Pentru siguranta ta

  plata la livrare

Coş de cumpărături
0 produs(e) - 0Lei
Coşul tău este gol!

Parametri de potabilitate ai apei de consum

Parametri de potabilitate ai apei de consum

      Pentru ca apa sa fie sigura de baut,gatit si spalat, aceasta trebuie să îndeplinească anumite standarde "apă potabilă de bună calitate " -se recomandă limite cantitative de substanțe specifice pentru sănătatea umană și siguranța, precum și calitatea estetică. Societatile de distributie a apei au scopul de a se asigura că livrarea  cu apă îndeplinește aceste standarde de gestionare și monitorizare a calității apei din bazinul hidrografic la consumator. Pentru sursele particulare de apa ,ne referim aici la puturi forate , utilizatorul este direct raspunzator pentru gestionarea si monitorizarea calitatii apei.

Vom  descrie standardele de calitate a apei în patru categorii principale:

Categoria microbiana:

Aceasta include boli care sunt cauzate de microorganisme, sau agenți patogeni, precum și cianobacterii (alge albastre-verzi) și alte organisme nocive, care nu sunt dăunătoare pentru sănătate, dar pot cauza probleme de gust, miros, culoare, depuneri  sau coroziune.

Patogenii  includ bacterii și viruși, precum și paraziți unicelulari, cum ar fi Cryptosporidium si Giardia. Aceste organisme sunt părți naturale ale ecosistemelor sănătoase și joacă un rol important, cum ar fi asistarea în descompunerea materiei organice. Cu toate acestea bolile umane pot fi cauzate de aceste organisme, inclusiv tulburări gastrice ușoare din categoria 24 de ore "bug-uri" la boli care pun viata in pericol, cum ar fi holera. Multi dintre acesti patogeni sunt îndepărtati odata  cu îndepărtarea solidelor în suspensie în timpul filtrării. Dezinfectarea prin clorinare ,ozon si sterilizare cu lampi UV  http://filtre-apa-georominstal.ro/lampi-ultraviolete-uv/lampi-uv  poate fi utilizata pentru a elimina aceste organisme. Escherichia coli (E. coli) este utilizat ca indicator pentru prezența microorganismelor.

Toxinele, gustul rau  și mirosul pot fi produse prin culturi de cianobacterii, care pot apărea atunci când nivelurile de materie organică sunt deosebit de mare, de obicei, în vreme caldă. Ozonarea, carbonul activat http://filtre-apa-georominstal.ro/consumabile/carbon-activ  și clorinarea sunt tratamente adecvate pentru aceste efecte asupra calității apei.

 

Categoria  fizică

Aceasta include caracteristici cum ar fi culoarea, gustul și mirosul, solide în suspensie, pH, temperatură și duritate. Standardul de calitate ADWG precizeaza că apa trebuie să fie "acceptabila pentru majoritatea oamenilor". Aceasta înseamnă că trebuie să fie "curata " și oamenii  în general o pot găsi inacceptabila atunci cind valorile de substanțe contaminante indica o amenințare la adresa sănătății. Acest lucru poate însemna tratament mai scump și mari consumatori de energie, în scopul de a obține apă la o calitate estetic dorita.

 

Categoria chimica

Categoria  chimică poate  fi împărțita în continuare în chimice anorganice, compuși organici și pesticide.

Chimice anorganice pot veni dintr-o varietate de surse, cum ar fi leșiere naturală de fier și mangan, săruri dizolvate din activități de utilizare a terenurilor, cantități mici de reportare de la produse chimice de tratare, adăugarea de substanțe chimice, cum ar fi clorul și fluorură, și coroziune de tevi si fitinguri. Nivelurile de fier pot fi deosebit de ridicate în apă în toate bazinele hidrografice din cauza naturii vulcanice a geologiei (de exemplu, soluri bazaltice"roșii"  ). Nivelurile de mangan pot fi, de asemenea, mari. Nici unul din aceste elemente nu este o amenințare la adresa sănătății, dar fac apa foarte murdara . Dozare chimică cu permanganat de potasiu face ca aceste elemente insolubile, sa se se stabilizeze in particule sedimentare. De asemenea se poate interveni cu o rasina schimbatoare de ioni , rasini din ce in ce mai performante care pot rezolva mai muilte probleme simultan ,cum ar fi duritate,fier,mangan,amoniu,substante organice http://filtre-apa-georominstal.ro/dedurizatoare-apa/statii-automate-cu-ecomix .

Compuși organici și pesticide pot fi prezenți în urma proceselor naturale, activități umane, sau ca un produs secundar al procesului de dezinfecție. Apa provenind din bazinele hidrografice unde chimicale agricole, cum ar fi erbicide si pesticide, sunt utilizate pot conține urme de substanțe chimice organice. Deversari necontrolate de hidrocarburi pot intra în alimentarea cu apă. Sunt necesare tratamente avansate folosind ozonizare și cărbune activ pentru îndepărtarea acestor substanțe chimice din apa.

 

Categoria radiologica

Expunerea de apă potabilă la radiatii poate veni de la radionuclizi naturali, sau din activități umane, cum ar fi mineritul sau radionuclizi fabricati, facuti pentru uz medical si industrial. ”Screening –uri” pentru concentrare radiologică indica activitati în sursele de apă .