Solutii de tratare si potabilizare apa
  Non Stop - Filtre apa Georom Instal
Salut, aici îți poți crea un cont nou sau te poți autentifica.
 • Securizarea tranzactiilor

  cumparaturi 100% sigure

 • Curierat rapid

  livrare din stoc

 • Comanda telefonic!

  +4 0746 468 293

 • Pentru siguranta ta

  plata la livrare

Coş de cumpărături
0 produs(e) - 0Lei
Coşul tău este gol!

Solutii de tratare si potabilizare apa

Solutii de tratare si potabilizare apa

Apa este principala componentă a materiei vii. Între 50% şi 90 % din greutatea organismelor vii este apă. Protoplasma , materia de bază a celulelor vii , constă dintr-o soluţie de apă cu grăsimi , hidrocarburi , proteine , săruri , şi alte substanţe chimice.

In cele se urmeaza va vom prezenta tehnici de tratare si potabilizare a apei :

1. Tratarea apei prin filtrare mecanica : 

- filtrarea impuritatilor grosire ( cu dimensiuni mai mari de 1 micron) se realizeaza cu:  filtre metalice cu finete de filtrare mai mare de 50 microni , nisip de quart , filtre din polietilena de inalta densitate  cu finete de filtrare intre 1-50 microni constituie de obicei prima etapa de filtrare in configuratiile filtrelor de apa casnice si rezidentiale . 

- filtrarea impuritatilor fine intre 0.1-1 micron se realizeaza de obicei cu filtre din ceramica (acestea au o anduranta scazuta in timp invers proportionala cu presiunea aplicata)

- filtrarea impuritatilor coloidale mai mici de 0.1 microni se realizeaza cu membrane ultrafiltrante cu o acuratete de filtrare intre 0.09-0.01 microni , tehnologie de filtrare inovata in Korea de Sud si Japonia

- filtrarea cu membrane nanofiltrante este o tehnologie adoptata cu precadere in Korea de Sud si Japonia pentru potabilizarea apei , dimensiunea de filtrare se situeaza intre 0.009-0.004 microni ,avantajul acestei tehnici de filtrare consta in pastrarea mineralelor din com

- filtrarea cu membrane osmotice , sistem de filtrare prin osmoza inversa , se foloseste pentru potabilizarea apei cu continut de cianuri ,metale grele in special surse de apa contaminate , dimensiunea de filtrare este de 0.0001 microni .

2. Tratarea apei cu carbon activ :

Carbonul activ este in continuare cea mai raspindita medie de filtrare a apei de pe glob datorita uimitoarelor sale caracteristici de absorbtie. Aceasta medie de filtrare este extrasa din coaja nucii de cocos si carbune greu de piroliza http://www.kuraray.co.jp/en/products/medical/coal.html . Se intilneste in sistemele de filtrare in compozitia mai multor filtre de apa( carbon activ granular ,block carbon , pre carbon ,post carbon ,TCR carbon ) in functie de structura,forma si destinatie.

Carbonul activ :

-poate absoarbe clorul existent in apa in urma clorinarii in exces a acesteia , problema frecvent intilnita in tratarea apei municipale 

- inlatura orice gust si miros neplacut ,confera apei prospetime

- absoarbe materii organice dizolvate in apa 

3.Tratarea apei cu rasini schimbatoare de ioni :

a. Dedurizarea - tratarea apei cu rasina cationica de uz alimentar in vederea eliminarii ionilor de Ca si Mg din compozitia acesteia , a se avea in vedere ca apa potabila conform Legii Apei din 2002 trebuie sa prezinte minim 5 grade germane de duritate.

b. Deferizarea - eliminarea ionilor de Fe si Mn din compozitia apei , mediile active ce actioneaza in acest sens sunt birm ,pyrolox , ECOMIX aceasta din urma reprezinta o medie complexa ce inlatura si trateaza 5 probleme frecvent intilnite ( duritate,substante organice,fier ,mangan,amoniac)

- limite maxim admise Fe 0.2 mg/l  iar la Mn 0.05 mg/l

c. Denitrificarea - tratarea apei cu rasina anionica de uz alimentar in vederea eliminarii nitratilor NO2 si nitritilor NO3 din apa potabila 

- conform reglamentarilor in vigoare limitele maxime  admise sunt la nitrati 50mg/l   iar la nitriti 0.5mg/l

4. Tratarea apei prin sterilizare :

Din punct de vedere al parametrilor microbiologici apa potabila trebuie sa fie lipsita de urmatoarele bacterii :

- bacterii coliformi totali  0 ufc/100 ml , Escherichia coli 0 ufc/100 ml ,Pseudomonas aeruginosa 0 ufc/100 ml , Enterococi intestinali 0ufc/100 ml , Clostridium perfringens  0ufc/100 ml .

Solutii de tratare a apei potabile din punct de vedere al impuritatilor biologice :

a. tratarea cu lampi UV - reprezinta sterilizarea apei prin intermediul razelor ultraviolete cu o lungime de unda de 254 nm , gradul de sterilizare este de 99.9% , in prezent este cea mai raspindita tehnica de tratare biologica

b. tratarea cu rasina pentaiodata -reprezinta o alternativa de aparitie recenta la lampile UV care nu necesita tensiune electrica in procesul de sterilizare , de cele mai multe ori filtrele de apa cu rasina pentaiodata prezinta in componenta lor si carbon activ.

c. tratarea cu ozon - este o solutie eficienta de sterilizare a apei , concentratia de ozon trebuie sa fie in limite admise.